tiistai 21. huhtikuuta 2009

Ehdotus: Tammerkoski

Miettiessäni ääniä Pirkanmaalla tuli mieleeni heti Tammerkoski - enkä varmasti oli ainoa. Nykyisin kulkiessani Tampereen keskustassa Tammerkosken kohina tuntuu jotenkin tutulta ja turvalliselta, sillä koski kuohuu korvissa samanlailla vuodesta toiseen ja tuo siten muistoja lapsuudesta. Koski on myös hyvä keväänmerkki ja voimistuva kohina saa keväisin suupielet korviin.

Äänensä lisäksi koski tuo luonnon kauniin ja rauhoittavan tunnelman keskelle kaupunkia. Etenkin kauniina kesäpäivänä kosken virtaus on miellyttävää katsella.

Kaupungin maiseman lisäksi koski tuo mieleen sen historiallisen merkityksen Tampereen kaupungin kehityksessä teollistuneeksi kaupungiksi. Itse koen myös Tammerkosken jonkinlaisena kaupungin jakajana. Sen lisäksi, että se toimii konkreettisena alueen jakajan jakaa se myös alueilla asuvat kahteen: harva Kissanmaalainen olisi heti valmis muuttamaan esimerkiksi Lielahteen. Toisaalta Tammerkoski myös yhdistää Pirkanmaan kaksi suurta vesistöä ja on siten myös yhdistävä tekijä.

K, 16

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti