maanantai 31. elokuuta 2009

Kalareissu Lempäälän Hakkarinkoskella


Lempäälän Hakkarinkoskella riittää kalastajia pitkin kesää. Vesi liplattaa ja kohisee, ja linnut laulavat ja kirkuvat, kun Pertti Särkkä vie meidät kuuntelemaan kosken ääniympäristöä. Tämä kuuntelukalareissu tehtiin maanantaina 10.8. noin klo 16.00.

Luonnonäänet ovat monelle tärkeitä kun mennään kalaan. Hakkarinkoskella kuuluu luonnonäänien lisäksi välillä muutakin. Tehdas pitää oman hurinansa, johon kuulija kuitenkin tottuu nopeasti. Kalastus on monelle toki myös sosiaalinen harrastus. Hiljainen puheensorina voikin liittyä kalareissuun yhtälailla kuin kalojen molskahtelu.

Itse koskelta joudutaan siirtymään alajuoksulle autolla, jotta vältyttäisi tonttien tallomisilta. Auton ovi läiskähtää kiinni, sitten hypätään soutuveneeseen ja lähdetään uistelemaan. Soutuvenekin pitää oman äänensä, ja vesi loiskii veneen reunaa vasten "Katepalin suoralla".Kaikella äänellä on paikkansa. Pertti kertoo, että hänelle kalareissut ovat vastapainoa hälinälle, tapa rauhoittua. Junien ja liikenteen äänet tai moottorisahan pärinät eivät kuulu kalastuselämykseen, mutta toisinaan niiltä ei voi välttyä.

Kalamiehen lempiääneksi Pertti toteaa: "Kelanjarrun huuto kun on iso kala kiinni".

KUUNTELE

Kartasta näet kulkemamme reitin, samoin kuin valokuvia matkan varrelta. Kartan saa suuremmaksi klikkaamalla "View in a larger map"


View Kuunnellen kalassa Kuokkalankoskella in a larger map

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti