tiistai 8. syyskuuta 2009

Kuuntelukävely Haihunkoskella

Kuljemme Elina Niirasen kanssa Akaan Viialan Haihunkosken yläjuoksun poluilla. Täällä moderni ja ikiaikainen äänimaisema yhdistyvät kun kosken kuohunnan rikkoo ohi ajava juna Tampere-Helsinki radalla. Reitti käveltiin kuunnellen torstai-iltapäivänä 20.8.2009.

Elinalle kosken alue on latautumispaikka kosken kohinan peittäessä muun äänen alleen. Veden ääni ympäröi kuulijan. Puut ja lehdet tekevät paikasta pesämäisen ja turvallisen. Jossakin kuohuu enemmän, toisaalla lorina on säyseämpi.

Sillan alla tunnelma on erilainen, kaikuisa. Kosken ylittää sekä vanha kaarisilta että uudempi liikennöity silta.

Veden lisäksi maisemaan kuuluvat kalastajien äänet ja joskus nuotiopaikan remakammat illanvietot. Myös juna ja liikenne pitävät oman äänensä. Rannan ryteikössä kahisee heinikko, siellä junankin äänet ovat selvempiä.

Reitille mahtuu myös vilkkaampia kohtia, kun kuljemme kohti "Lemmensiltaa" ja "Pusujen siltaa", joista asukkailla varmasti riittäisi tarinoita. Kun kiviä viskotaan sillalta veteen, kuuluu ihmeellinen pulputus.

KUUNTELE

Kartasta näet kulkemamme reitin, samoin kuin valokuvia matkan varrelta. Kartan saa suuremmaksi klikkaamalla "View in a larger map"


View Kuuntelukävely Akaan Viialan Haihunkoskella in a larger map


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti